Waarom zet ik brainspotting in bij relatiecoaching?

Brainspotting is een erg effectieve methode voor verwerking van oude pijn, trauma’s en andere blokkades. Met deze techniek bereik je gebieden in de hersenen die zich buiten de ratio/logisch denken bevinden. Brainspotting richt op het verwerken van (on)bewuste blokkades die jezelf (en daarmee anderen) in de weg zitten. Brainspotting ondersteunt daarmee ook op het voorkomen van het triggeren van deze oude pijn. Daarom heeft dus veel impact op kwaliteit van leven en ook je relatie. Daarmee is het een prachtige tool bij relatiecoaching!

Tevens is brainspotting ook zeer effectief gebleken bij het optimaliseren van (sport)prestaties.

Hoe werkt brainspotting dan?

Brainspotting richt op het verwerken van (on)bewuste blokkades die jezelf (en daarmee anderen) in de weg zitten. Brainspotting ondersteunt daarmee ook op het voorkomen van het triggeren van deze oude pijn. Daarom heeft dus veel impact op kwaliteit van leven en ook je relatie.

Het is een methode, met verschillende varianten, die niet veel woorden nodig heeft. Het lichaam doet het zelf. Daarom wordt het ook wel eens een lichaamsgerichte therapie genoemd. Het kan helpen bij stress, angst, lichamelijke klachten, hechtings-issues en andere blokkades, waardoor we niet het optimale uit jezelf haalt.

Daarom ben ik erg enthousiast dat ik brainspotting mag toepassen bij relatiecoaching. Met deze techniek kunnen we samen werken aan minder triggers van oude pijn, waardoor er minder negatieve emoties ervaren worden.

Wat doe je dan? en hoe combineer je relatiecoaching en brainspotting?

Eigenlijk heel weinig en ook heel veel. Belangrijkste voorwerp wat ik gebruik is een pointer, waar jij je blik op richt. Je lichaam doet de rest en weet wat die moet doen. Ik vertrouw je daarin volledig! Je kijkrichting, die je vaak zelf kiest, staat in contact met stukken uit je hersenen, o.a. limbische systeem, die we op deze manier kunnen bereiken/stimuleren. En dat heeft gevolgen voor jouw gevoel.

Oftewel: Waar je kijkt, bepaalt hoe je je voelt.

Soms doe ik dit met een individu, en in sommige gevallen is de partner er ook fysiek bij.

Nieuwsgierig? Maak dan gerust een afspraak bij mij, en dan kijken we samen of brainspotting past binnen jullie relatiecoaching-vraagstuk.

Meer informatie hierover staat op: Brainspotting of zoek een therapeut op de site.