Relatiecoaching

Zitten jij en je partner momenteel in een moeilijke periode en twijfel je of relatiecoaching wat voor jullie is? Zijn jouw of je partners behoeftes veranderd in de loop der jaren? Of heeft een van jullie een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt waardoor jullie elkaar even kwijt lijken te zijn? Begrijp je je eigen gevoelens eigenlijk niet goed? Zou je graag meer ruimte ervaren voor (intieme) onderwerpen? Vind je het moeilijk je geheime wens (zonder verwijten en in veiligheid) met je partner te bespreken? Hebben jullie telkens (dezelfde) ruzies? Of wil je kijken hoe je liefdevol en respectvol uit elkaar kan gaan?

Dan is het mogelijk zinvol om contact met mij op te nemen om te kijken of ik jullie kan helpen elkaar weer beter te begrijpen, in contact met elkaar te komen op een dieper niveau en om je weer verbonden te voelen met elkaar. Relatiecoaching draagt bij aan meer verbinding, intimiteit en geluk.

Wanneer is het zinvol om contact op te nemen met een relatiecoach?

Voorwaarden:

  • Ben je bereid om open naar jezelf en jouw aandeel in de relatie te kijken?
  • Ben je bereid om (je visie) te veranderen in het belang van jouw relatie?

Is het antwoord op beide vragen ja, neem dan contact op. Het is belangrijk dat je er aan toe bent om te willen groeien/veranderen. Na een aantal sessies ervaar je meer verbinding met jezelf (en mogelijk daardoor met de ander), begrijp je je eigen irritaties en verlangens beter en kan je mogelijke pijn en angsten omzetten tot verwondering.

liefde, stel, relatie, relatietherapie, relatiecoaching

Mijn partner wil niet mee naar relatiecoaching, wat nu?

Het is erg gebruikelijk dat de behoefte aan coaching meer of soms zelfs volledig van één van de partners komt. Het is immers ook een spannende stap die moed vergt. Soms zijn mensen bang dat het over schuld krijgen gaat, maar wees gerust daar gaat het nimmer om. Ook kies ik geen kant. Twijfelen over coaching is dan ook geen probleem, we beginnen gewoon met een oriënterend gesprek met jullie beiden en kijken samen of er behoefte is om een vervolg te plannen. In dit gesprek kijken we rustig naar de liefde die jullie voor elkaar voelen en welke gedachten en gevoelens er nog meer spelen.

Twijfel je nog tussen relatietherapie of relatiecoaching? Kijk dan hier voor het verschil!