Voor wie?

Bij de meeste van mijn cliënten is minimaal één van het stel werkzaam als ondernemer of manager in het bedrijfsleven of werkzaam als (medisch) specialist. Ze zijn ambitieus. Zakelijk zijn ze vaak succesvol, en dat vraagt thuis zijn tol op een zeker moment. Veelal komen uit Utrecht (-NoordOost), Groenekan, Zeist, de Bilt, Bilthoven, Den Dolder, Bosch en Duin, Houten, Ijsselstein en Nieuwegein.

Ze staan dan voor een keuze of willen graag ergens aan werken. Blijven we bij elkaar (en onder welke condities)? Willen we gezinsuitbreiding? Durven we samen een groot project te starten/stoppen (bv verbouwing, emigratie, onderneming)? Mijn partner wil graag gaan swingen, en ik niet. Wat kunnen we nu doen? Ik heb polyamoreuze gevoelens, wat nu? Mijn partner is vreemdgegaan, zal ik hem/haar vergeven? Hebben we andere normen en waarden ten aanzien van de opvoeding, geld en politiek? Hellup, onze seksuele behoeftes liggen mijlenver uit elkaar?! Waarom voel ik me eenzaam in de relatie? Wat maakt dat ik een disbalans of gevoel van gemis/leegte ervaar?

seks, sex, seksuele voorkeuren, relatietherapie

Soms staan deze stellen voor een keuze of dilemma, soms hebben ze moeite elkaar te vinden of zaken te delen. Op het werk lukt dat vaak wel. Het is dan extra frustrerend dat je het thuis niet voor elkaar krijgt. Vooral ook mensen (m/v/x) die rationeel sterk zijn, vragen vaak mijn support. Dit zijn mensen die over het algemeen dan wel veel in het hoofd zitten, en minder in het gevoel. Hier help ik jullie dan uiteraard ook bij.

Versie 2.0

Een crisis in een relatie kan óók een nieuw begin zijn. Als gediplomeerd relatiecoach help ik mensen om weer in verbinding met elkaar te komen. Om weer bewust te worden van je eigen gevoelens en dit effectief te uiten. “Op het moment dat men weer écht met elkaar praat, zonder er omheen te draaien, verdwijnt de ruis op de lijn. Dat is nodig om de liefde weer toe te laten. Het ontroert me telkens weer wanneer blijkt dat de liefde nog heel dichtbij is. Ik vind het een voorrecht om relaties hierin te begeleiden. Daar doe ik het voor.“

De missie van Anne Marie is dan ook: ‘zoveel mogelijk mensen zich weer verbonden met elkaar laten voelen én blijven. Oftewel meer relaties die gelukkig en gezond maken!’.

3 “typen” cliënten

Er zijn 3 “typen” van coachees te vinden in mijn praktijk: individuen, stellen en mensen in andere relatie-vormen.

De mensen die bij mij komen hebben vaak te maken met complexere problematiek. Voorbeelden hiervan zijn: terugkerende ruzies, het missen van verbinding, beschadigd vertrouwen, issues uit jeugd (vanuit familie van herkomst), individuele uitdagingen/trauma’s die zich uit in bv vluchtgedrag zoals verslaving, problemen in het heden met werk/financiën/gezin, exen, verschillende verwachtingen in opvoedingsstijl etc.

Dit zijn onderwerpen die tot uiting komen in monogame relaties, maar ook in polyamoreuze relaties.

Naast stellen, komen er ook veel mensen alleen naar mij toe. Meestal zitten zij in een relatie en willen ze eens dat een objectief iemand met ze meekijkt. In andere gevallen zijn ze single en juist op zoek naar een gezonde relatie.

Deze variatie in cliënten en hun uiteenlopende doelstellingen maakt het voor mij interessant, omdat zelden problemen losstaand zijn. Om zaken te ontrafelen en ontwarren, vraagt wat van mijn analytische vaardigheid, geheugen en vereist een 100% aanwezigheid van mij. Dit zorgt ervoor dat geen enkele sessie hetzelfde is en ik altijd ook veel leer van “mijn” cliënten.

Tools?

Dankzij een grote gereedschapskist aan technieken en methoden, zijn er altijd meerdere wegen naar Rome. Ik kijk wat jullie nodig hebben (ookal hoeft dat nieet altijd hetzelfde te zijn, als wat je zegt nodig te hebben). Methoden die ik vaak inzet zijn: geweldloze communicatietechniek, verbindingswiel, liefdestalen, dramadriehoek, FEMS, EFT en het genogram etc. Daarnaast werk ik veel systemisch: in opstellingen komen vaak vele onzichtbare onderwerpen aan de oppervlakte. Dit kan zijn in je familie van herkomst, je huidige relatie/gezin, maar ook het ideale systeem. Welke stappen kan jij nu zetten om dichterbij de gewenste situatie te komen?

Daarnaast werk ik met brainspotting, een lichaamsgerichte therapie om minder last te ervaren van oude pijn en trauma. Dit is een prachtige techniek om te helen en dichter bij je authentieke zelf te komen.

Een belangrijk terugkerend thema is eigenaarschap, oftewel empowerment. Wie ben je? Waar sta jij voor? Wat zijn eigenlijk jouw verwachtingen? En wat zijn jouw behoeftes? En wat zijn jouw ware gevoelens en emoties? En hoe kan je de regie over jouw leven nemen en hierin jouw verantwoordelijkheid nemen?

Daarom is het ook niet zo gek om alleen te komen, als je partner (nog) geen hulp wil. Vaak komen we samen ook al een heel eind.